1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: «Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών στα πλαίσια στρατηγικών ΒΑΑ» (Έχει λήξει)

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προβαίνει στην 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης με κωδικό 2.γ.1.1.α και τίτλο:

«Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών στα πλαίσια στρατηγικών ΒΑΑ»

Στόχο της δράσης αποτελεί η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών για τον μετασχηματισμό της Δυτικής Ελλάδας σε «έξυπνη» περιφέρεια και η αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το ευρύ κοινό, που προσφέρονται μέσω εφαρμογών ΤΠΕ στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών ΤΠΕ, συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των Φορέων και των Επιχειρήσεων, ιδίως με την καλύτερη χρήση και ανταλλαγή δεδομένων, καθώς και στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας.

Η πρόσκληση αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών για ανταλλαγή πληροφοριών και ενημέρωσης προς όφελος των δημοσίων φορέων, των ιδιωτών – επιχειρηματιών, των πολιτών και επισκεπτών της ΠΔΕ, όπως προβλέπονται στα εγκεκριμένα σχέδια ΒΑΑ.

Ενδεικτικές κατηγορίες δράσεων ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παρόντος τύπου δράσης αποτελούν

  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρηματικών και εμπορικών κέντρων για την προώθηση της περιφερειακής / τοπικής επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα στους τομείς της RIS3 της Περιφέρειας
  • Ανάπτυξη ψηφιακών  εφαρμογών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας των πολιτών, επισκεπτών και τουριστών της Περιφέρειας
  • Ανάπτυξη εφαρμογών και διαδραστικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών σε αστικά κέντρα (π.χ. θέσεις parking, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ)
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος μέτρησης και παρακολούθησης της ποιότητας ζωής σε μεγάλα αστικά κέντρα και ενημέρωση πολιτών σε πραγματικό χρόνο, κλπ

Σημειώνεται ότι τμήμα του παρόντος τύπου δράσης το οποίο περιλαμβάνει έργα και δράσεις παροχής ψηφιακών υπηρεσιών κλπ. θα αποτελέσει μέρος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος.

Συνολικός Π/Υ Δημόσιας Δαπάνης: 700.000,00€

Έναρξη Υποβολής Προτάσεων: 08/10/2018
Λήξη Υποβολής Προτάσεων: 10/05/2019

Δυνητικοί Δικαιούχοι:

  • ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  • Λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα που προβλέπονται στα εγκεκριμένα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3217