Περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ή εν συντομία Στρατηγική ΟΧΕ) είναι η ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας, ως τμήμα της ενδοπεριφερειακής αναπτυξιακής χωρικής ενότητας (ΑΧΕ) Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η λογική της παρέμβασης, ξεκινάει από την αμφίδρομη σχέση τουρισμού-πολιτισμού και την
«διαδρομή» που απαιτείται να διανύσει ένας τόπος, μια περιοχή για να μπορέσει να αποτελέσει έναν σύγχρονο και ανταγωνιστικό πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, μέσα από οργανωμένο σχεδιασμό και συνεργασία των φορέων.
Μια «διαδρομή» όπως αυτή πάνω στο ίχνος του ιστορικού τρένου, γίνεται η βάση για τη δημιουργία ενός επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, το οποίο καλείται να επαναπροσδιορίσει τη σύστασή του και να εμπλουτίσει την αλυσίδα αξίας του. Η «διαδρομή»:

Η ΟΧΕ στην ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας εγκρίθηκε από την ΕΥΔΕΠΠΔΕ στις 21/12/2016 και ανέρχεται συνολικά στο ποσό Δημόσιας Δαπάνης 41.623.952,91 €.

Στρατηγική ΟΧΕ Ηλείας

7ΜΜΠ7Λ6-9ΘΙ_ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΧΕ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ